torstai 19. maaliskuuta 2015

Teoriaa muuttolaatikoista

Nyt se on sitten aloitettava, nimittäin pakkaaminen. Taidan kuulua siihen harvaan vähemmistöön, joka itse asiassa nauttii muuttolaatikoiden pakkaamisesta ja purkamisesta. Ensinnäkin kaikenlainen järjestely ja systemaattinen toiminta tuo suurta tyydytystä kaltaiselleni perfektionistille. Toiseksi sitä tulee aina tehtyä kaikenlaisia löytöjä, kun kaapit tyhjenevät. Kadonneet avaimet, unholaan jäänyt lempipaita, mauttomuuden takia piilotetut mutta ah, niin tärkeät matkamuistot - voi sitä jälleennäkemisen riemua.

En ole koskaan ostanut mistään muuttolaatikoita enkä siihen haluaisi suostua jatkossakaan. Jos joskus muuttaisin pois omakotitalosta viiden lapsen ja kuuden koiran kera, saattaisin joutua taipumaan, mutta näin kahden aikuisen taloudessa en ole siihen vielä valmis. Tavaraahan siis tälle hamsterille on kertynyt mahdottomasti, joten muuttolaatikoiden metsästys on aika suuri urakka. Tässä hiukan vinkkejä puuhaan:



Banaanilaatikot. Yleensä olen käynyt kaupoista kerjäämässä banaanilaatikoita ja lähes aina niitä myös saanut. Asiaa on muutaman kerran helpottanut tietenkin myös se, että olen ollut töissä ruokakaupassa, mutta niiden takia ei tarvitse mitään rekrytointiprosessia kuitenkaan käydä lävitse. Banaanilaatikot ovat jykeviä ja kannattelevat ainakin 20 kg painoa, eli ne ovat oivallisia esim. kirjoille. Pohjassahan niissä on usein reikä, mutta sen saa helposti peittoon pahvinpalalle tai vaikka ihan sanomalehdellä. Kun päälle tulee painavaa tavaraa, pysyy sanomalehtikin hyvin paikoillaan. Laatikoita kannattaa alkaa kerätä jo hyvän aikaa ennen muuttoa. Huomauttaisin vielä, että myös esimerkiksi omenalaatikot ovat oivallisia muuttopuuhiin ja ihan säilytykseenkin, eli ei sillä hedelmällä niin väliä.

Second hand -laatikot. Valveutunut muuttaja on valppaana kuukautta ennen omaa muuttoa. Tällöin nimittäin joku toinen kodinvaihtaja on jo ehtinyt muuttaa, ja hänellä on kiire päästä eroon omista tyhjistä laatikoistaan. Tarkkaile ilmoituksia nettikirppiksillä tai laita sinne omasi!

Työpaikka, sukulaiset ja ystävät. Meillä kävi viime muutossa aikamoinen säkä, sillä samalla kun tuskailimme muuttolaatikoiden parissa äitini työpaikalla myllättiin IT-laitteet uuteen uskoon. Laatikoita satoi suoraan syliimme. Kysele siis sukulaisilta ja ystäviltä, josko heillä tai heidän työpaikoillaan piileskelisi kasallinen uutta käyttöä odottelevia laatikoita.

Oma varasto. Itsellä on tapana isojen hankintojen yhteydessä säästää pakkauslaatikot. Esimerkiksi telkkarin laatikko ja sen styroksipalat ovat ehdottomasti varastokamaa, sillä muuton tullessa ei tarvitse pelätä herkän LCD-näytön särkymistä. Näin littanalättänänäköradioiden aikakaudella tuollainen laatikko ei juuri tilaa vie varastossa. Muutkin boksit ovat varsin käypiä, joten nekin ehdottomasti talteen taiteltuna. Itse jopa säästin osan viime muuton laatikoista.

Vuokralaatikot. Muuttolaatikoiden vuokraus ei sekään kovin kallista ole. Googleen vain hakusana "muuttolaatikot" ja johan löytyy firmoja. Äkkiä katsottuna päivävuokra pyörii alle 20 sentin kieppeillä ja saatavilla on niin kannellisia kuin kannettomiakin muovilaatikoita. Jos taskuissa polttelee ylimääräistä rahaa eikä ilmainen ole sinun juttusi, niin tämä on varsin varteenotettava ja vaivaton vaihtoehto.

Kaupat. Pahvisia muuttolaatikoita on myös myynnissä, joten jos niitä haluat ostaa, valitse kauppasi huolella. Hinnoissa on nimittäin järkyttäviä eroja. Tätä blogia kirjoittaessa Ikeassa kaksi laatikkoa maksaa 3,99 e, Biltemassa yksi laatikko 1,99 e ja Verkkokauppa.comissa viiden kappaleen paketti 4,50 e. Laadullisesti en valitettavasti osaa näitä vertailla, mutta kuinka monella tapaa pahvilaatikon voi oikein tehdä?!

No niin, siinäpä niitä näin alkajaisiksi. Jos joku on perehtynyt aiheeseen vielä tiiviimmin, otan mielelläni neuvoja vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti